X
    Categories: Novinky

Udržať si majetok aj v dobe krízy pomôže investícia do zlata

Investície do zlata sú povestné skutočnosťou, že nám pomáhajú uchovať si hodnotu majetku aj v horších časoch. Súčasne sú cestou k zúročeniu úspor, a to i v dobách nízkych, nulových a záporných úrokových sadzieb.

Zlato ako istota na dobu neistoty

Cena zlata dlhodobo rastie. Čísla sú presvedčivé. Kto investoval do zlata pred desiatimi rokmi, má dnes dvojnásobok. S koronavírusovou krízou sa zlato ukázalo byť istotou aj pre horšie časy, kedy sklamali akcie a dokonca aj nehnuteľnosti. Zlato však stále rastie a záujem oň je obrovský. V Českej republike dokonca tak veľký, že sa na čas objavil nedostatok klasického investičného zlata v podobe zlatých zliatkov. Aj keď príčinou bolo aj zatvorenie troch najvýznamnejších švajčiarskych rafinérií. Žiadna česká mincovňa investičné zliatky nevyrába a v ČR sa rovnako ako u nás predávajú predovšetkým švajčiarske zliatky.

Česi sa boja poklesu koruny

Pokles hodnoty koruny Čechov pravdepodobne príde a bude to znamenať, že zo dňa na deň zaplatia za kilogram zlata o viac ako 2000 € viac. S nákupom zlata nechce nikto čakať. Naviac cena zlata rastie, a preto sa jeho nákup stále viac predražuje.

Investičné zlato má len dve podoby

Nie každé zlato je možné pokladať za investičné. Rozhodne to nie sú napríklad zlaté šperky. Investičné zlato má len dve podoby. Sú to zlaté zliatky známe aj ako zlaté tehly, a zlaté investičné mince (pozor, nehovoríme o tých numizmatických).

Na značkách záleží

Avšak ani keď už si vyberiete správnu podobu investičného zlata, nekončí starosť s tým, ako si správne investičné zlato vybrať. Záleží totiž aj na jeho značke. Niektoré sú proste prestížnejšie a jednoducho sa následne odpredávajú. Medzi značkami zlatých zliatkov vynikajú značky Argor Heraeus, Valcambi a PAMP. Investičné mince s dobrým menom sú Wiener Philharmoniker, kanadské s javorovým listom, či austrálske „klokany“.

nasvadbe:
Related Post