X

Svadba v športovom svete? Očakávajte celý tím

Svadba je udalosť, ktorú, ak máte šťastie, zažijete práve raz za život. Niektorí ju zažijú viackrát, iní ani raz. Nuž, sú veci, ktoré dokážeme ovplyvniť a veci, ktoré naopak neovplyvníme. Čo sa lásky ako takej týka a vlastne aj svadby, ako sa hovorí, treba na to dvoch. Svadby poznáme rôzne, pričom závisia od veľkého množstva faktorov. Poďme sa pozrieť na tie, ktoré sa objavujú v športovom svete. Ako ste možno mohli čakať, sú niekedy špecifické. Prečo? Spoločne si to rozoberieme.

Niekto chce veľkú svadbu, niekto chce malú svadbu. Niektoré páry sa berú na úradoch, iné v kostoloch. Niekde oslavuje celá dedina, inde úzky okruh ľudí. Zrejme viete, čo tým chceme povedať – sto ľudí, sto chutí, iný kraj, iný mrav. Jednoducho v rôznych kútoch krajiny či sveta by ste našli rôzne zvyklosti a to, čo sa nosí alebo nenosí. A to je na tom to krásne, tak to má byť. Každá svadba je rovnaká a predsa iná.

Platí to aj v športovom svete, kde sa objavuje predovšetkým jeden zaujímavý faktor, o ktorom v iných oblastiach príliš nehovoríme. Väčšinou sa jedná o poriadne drahú udalosť. Dôvodov je hneď viacero, stretne sa viacero ľudí, ktorí sú finančne vzaté milionári, udalosť sledujú médiá aj fanúšikovia, a teda všetko musí byť viac ako stopercentné. Keď totiž robíte šport a ste súčasťou tímu, neraz sa stane, že spoluhráči sú pre vás ako rodina. Prinajmenšom, ak nie ako rodina, tak ako veľmi blízka rodina. A koho voláte na svadbu? No predsa rodinu.

A tak sa často na športových svadbách deje, že okrem pokrvných blízkych a najbližších priateľov pozvete aj svojich spoluhráčov. Vídavame to vo futbalových klubov, pričom predovšetkým svadby hráčov z Realu Madrid či FC Barcelona sú v Španielsku vyslovene kultúrnymi udalosťami, o ktorých hovorí celá krajina. Rovnako tak sa s tým stretávame aj v kanadsko-americkej NHL, kde sa niekedy na svadbe objaví celá organizácia.

Svadba potom dostáva úplne nový rozmer. Ktovie, ako na to reagujú nevesty, keď okrem rodiny a priateľov príde aj 20 ďalších ľudí s partnerkami. Avšak, ako spomíname v úvode, ak sa zadarí, svadba je práve raz za život a preto si myslíme, že aj keď im to možno nie je práve po vôli, v konečnom dôsledku s tým nemajú problém. Veľkou udalosťou bola napríklad svadba obrancu Sergiho Roberta z FC Barcelona, a teda sledovaného klubu, ktorý patrí medzi favoritov, keď ide o športové tipy. Blaugranas chcú každý rok vyhrať všetko a hráči držia spolu. Keď sa s niekým poznáte desať rokov alebo s ním hráte rok či dva, verte alebo nie, rozdiel je vidieť v zápasoch aj v súkromnom živote.

Španiel Sergi Roberto si bral modelku Coral Simanovich, pričom pár spolu chodil niekoľko rokov. Na svadbe by ste našli viac športových hviezd ako v niektorých ligách. Skutočne sa jednalo o veľkú udalosť, ale tak to býva prakticky u každého v spomínaných veľkokluboch ako Real Madrid či FC Barcelona. Je pritom len a len pozitívne, keď tím žije takýmto spôsobom aj mimo zápasový kalendár či spoločné tréningy. Ukazuje sa, že keď sú mužstvá takýmto spôsobom súdržné, tak sa to potom ukazuje aj v ostrých zápasoch, či už v domácich ligách alebo v Lige majstrov.

 

nasvadbe:
Related Post