X

Hľadáte vhodný svadobný dar? Venujte investičné zlato

Vymyslieť v dnešnej dobe hodnotný svadobný dar nie je ľahké. Bežné vybavenie domácnosti si každý radšej kúpi sám, ale aj to dnes obvykle tí, čo manželstva vstupujú, majú. Preto ani peniaze na jeho kúpenie nie sú tým najlepším darom. Rôzne zážitkové darčeky síce vypadajú atraktívne, ale trúfate si poslať nevestu na výlet balónom keď ani neviete, či sa nebojí výšok? Naviac, čo keď chcete venovať niečo hodnotnejšie? Stále častejšou voľbou svadobného daru je preto investičné zlato.

Investičné zlato ako svadobný dar

Pokiaľ chcete venovať svadobný dar, ktorý je schopný zaistiť novomanželov na horšie časy, je práve investičné zlato výbornou voľbou. Má unikátnu schopnosť, zachovávať hodnotu majetku pred stratou jeho hodnoty. Je istotou v dobách ekonomických, politických, a ako sa ukázalo, tak aj pandemických kríz. Zatiaľ, čo akcie aj iné istoty, vrátane nehnuteľností, strácali už behom prvej vlny koronavírusovej krízy svoju hodnotu, zlato sa nielenže držalo, ale radikálne rástlo. Dvakrát prekonalo svoju historickú hodnotu a stále sa drží na cene okolo 2000 USD za uncu.

Cena zlata, ktoré venujete, porastie ďalej

Odborníci dnes investície do zlata jednoznačne odporúčajú. Cena zlata porastie z dôvodu stúpajúcej neistoty, nielen ekonomickej. Ďalším impulzom pre rast zlata sú už takmer vyťažené zlaté ložiská. Nové nie sú a aj keď sa nejaké objaví, nemá dostatočnú kvalitu. Tento fakt podľa odborníkov zdvihne cenu zlata do 10 rokov na dvojnásobok. Dávate preto svadobný dar, ktorého hodnota porastie.

Kde nakúpiť investičné zlato ako svadobný dar?

Venovať môžete investičné zlato v podobe zlatého investičného zliatku, alebo zlatých investičných mincí (nepleťte si ich s pamätnými, ich hodnota sa počíta inak). Iné zlato nie je investičným. Takže zlaté šperky, akcie firiem ťažiacich zlato, ani zlato surové, nie sú tým správnym darom. Nezmeňte názor a nevenujte ani investičné striebro, platinu, paládium či diamanty. Zlato má oproti nim konkurenčnú výhodu – nakúpite ho totiž bez DPH a teda lacnejšie. Takto zvýhodnené je výhradne investičné zlato.

Investičné zlato ako svadobný dar kúpite v bratislavskej predajni mincovne na Dunajskej ulici 68. Obchod má aj vlastný e-shop Slovenske-mince.sk, kde si zlato môžete objednať aj online. Príde vám bezpečne ako poistená zásielka.

Najefektnejším darom je zlatá tehla

Zlaté tehly so slovenským pôvodom ale nezoženiete. Mincovňa Kremnica investičné zlato v podobe zlatých zliatkov nevyrába. Nekúpite ho ani v Národnej banke Slovenska (NBS). Slovenskému trhu preto dominujú zlaté tehly od švajčiarskych rafinérií Argor Heraeus a P.A.M.P. Práve ony sú dokonalým svadobným darom.

nasvadbe:
Related Post