X

Suché a popraskané pery v zime: vieme, čo pomáha!

Suché a popraskané pery v zime

Zima môže byť občas náročná aj pre ľudí, ktorí milujú chladné počasie. Bez ohľadu na to, ako milujete sneh a zimné výlety, toto obdobie môže byť obzvlášť náročné najmä pre vaše pery, ktoré sú často popraskané a suché. Prečo máte popraskané alebo suché pery a čo vám v tomto prípade pomôže?

Zima našim perám dáva zabrať

Kombinácia studeného vzduchu a chladivého vetra vonku, a suchého a ohriateho vzduchu vo vnútri spôsobuje, že máme často popraskané pery. Keď idete von, tiež nemusíte hneď myslieť na ochranu pier, vďaka čomu sú ešte viac náchylné na vysušovanie. Navyše, verte alebo nie, vaše pery nie sú rovnakého typu pleti ako zvyšok vašej tváre a tela. Majú špeciálny typ pokožky, ktorá je veľmi tenká a jemná. Aj preto vyžadujú extra pozornosť. Pery totiž vysychajú až 10-krát rýchlejšie ako zvyšok pokožky na tvári, takže je naozaj dôležité používať dodatočnú a pravidelnú ochranu.

Čo robiť s popraskanými perami?

Našťastie existuje viacero spôsobov, ako popraskané pery ošetriť, a ako sa im vyhnúť. Čo teda pomáha na suché a popraskané pery? V prvom rade je dôležité používať kvalitné balzamy na pery na báze masti. Balzam uzamkne vlhkosť v pokožke a pomôže liečiť praskliny a trhliny na vašich perách. Hľadajte hojivé produkty, ako napríklad balzamy EOS, ktoré obsahujú vazelínu, éterické oleje alebo glycerín. Naopak, držte sa ďalej od balzamov na pery s obsahom gáfru, eukalyptu a mentolu. Tieto zložky spočiatku pôsobia upokojujúco, no v skutočnosti vaše pery vysušujú a problém ešte zhoršujú. Keď sú vaše pery viac suché a podráždené, nanesiete balzam na pery častejšie a v hrubších vrstvách.

Pri ošetrovaní popraskaných pier buďte opatrní

Akonáhle uvidíte, že vaše pery sú suché a popraskané, je nutné ich okamžite ošetriť. Na začiatok použite silný peeling na pery, a následne upokojujúce a hydratačné masky na pery. Ak necháte vaše popraskané pery bez povšimnutia, problém sa môže zhoršiť, prípadne sa jemná pokožka môže zapáliť, alebo sa vám na perách objaví nepríjemný opar.

Ak sa chcete suchým a popraskaným perám vyhnúť, osvojte si zvyk pravidelného používania balzamu na pery vždy ráno, večer pred spaním, a tiež vždy, keď sa chystáte počas dňa vyjsť von. Aby ste na to nezabúdali, kúpte si viac balzamov na pery, ktoré si položte na strategické miesta, napríklad k posteli. Jeden balzam si tiež nechajte v aute, a ďalší so sebou noste v kabelke tak, aby ste v prípade potreby mali vždy po ruke aspoň jeden.

nasvadbe:
Related Post