X

Plánovanie svadby

Plánovanie svadby

Pre niektoré nevesty je plánovanie svadby nočnou morou. Iné si užívajú chvíle plánovania, o ktorých snívali už od detstva. Nech už patríte do jednej alebo druhej skupiny, iste sa vám zíde malý návod na to, ako svadbu plánovať. Rozvrh jednotlivých krokov vám pomôže systematicky si premyslieť všetky detaily bez toho, aby ste na niečo nezabudli či niečomu nevenovali dostatočnú pozornosť.

1. Ihneď po zásnubách si vyberte termín svadby

Svadobný obrad sa zväčša koná pol roka až rok po zásnubách. Ak bude vaša svadba menšia, tak môže ísť i skorší termín. S termínom svadby by mali súhlasiť najdôležitejší hostia – rodičia a svedkovia. Spolu s určením termínu si spravte približnú kalkuláciu vašich výdavkov, aby ste sa do rozpočtu zmestili.

2. Dohodnite si termín obradu v kostole alebo na matrike

Svadobné obrady sa neorganizujú každý deň, a preto bývajú termíny obradov plné už niekoľko mesiacov dopredu. Je nutné, aby ste si spolu s termínom svadby dohodli služby farára alebo zarezervovali miesto na matrike. Žiadosť o sobáš budete musieť spísať na oboch miestach.

3. Najkrajšie svadobné sály sú obsadené aj rok dopredu

Tretím krokom je výber a rezervácia svadobnej sály. Luxusné svadobné priestory, ale tiež hotely s dostatočne veľkou reštauráciou či konferenčnou sálou bývajú rezervované aj rok dopredu. Práve hotely sa stávajú čoraz obľúbenejším miestom svadobnej oslavy. Dokážu vám poskytnúť kompletný balíček služieb – miesto pre oslavu, ubytovanie, catering.

4. Zoznam hostí, fotograf, kameraman a kapela

Keď máte určené miesto sobášu i oslavy, rezervované termíny a dohodnuté úrady, tak sa môžete mierne uvoľniť. To najdôležitejšie máte zorganizované. Uvoľnenie by však nemalo trvať dlho, pretože termíny týždne dopredu má rezervované aj kapela či DJ. Podobné je to s fotografmi a kameramanmi. Vo výbere vám pomôžu recenzie na internete a sociálnych sieťach. Nezabudnite zostaviť ani zoznam hostí, ktorým budete posielať pozvánky k svadobnému stolu.

5. Svadobné oznámenia, šaty, kvety, prstene

Výber dizajnu svadobného oznámenia a šiat patria k nevestiným najobľúbenejším povinnostiam. Samozrejme, že aj výber kvetov a prsteňov. Prstene a oznámenia by ste mali vyberať spoločne s partnerom. Svadobné šaty a kvety si vyberte sama. Nielen kvôli poverám, ale aj kvôli tomu, aby bol partner v deň sobášu príjemne prekvapený. Pre váš dokonalý vzhľad nezabudnite na rezerváciu termínu u kaderníčky, make – up artistky a manikérky.

Odporúčame navštíviť pre rezerváciu priestoru www.azul.sk

 

 

nasvadbe:
Related Post