X

Na svadbu ako hosť? Poradíme vám, ako sa obliecť

V prípade, že nie ste nevesta a ani ženích, máte hneď o starosť menej. Nie len preto, že výber oblečenia pre svadobčanov trvá dni, týždne a pri svadobných šatách až dlhé mesiace. Ale aj preto, že všetka pozornosť bude smerovaná smerom na nevestu a ženícha, a nie na vás. Už vám trošku odľahlo? Výborne. S výberom toho správneho šatstva to totiž vôbec nie je také ťažké, ako sa môže zdať. Sú dokonca prípady, kedy je na pozvánke k svadobnému stolu už aj stanovený dresscode. Na Slovensku sa ale s niečím takým s najväčšou pravdepodobnosťou nestretnete. Preto sa riaďte našimi univerzálnymi radami a môžete si byť istí, že sa tak oblúkom vyhnete akémukoľvek módnemu faux pas.

Tipy pre ňu

V dnešnej dobe, kedy už móda nepozná hraníc, majú ženy desiatky možností, ako sa obliecť na túto slávnostnú udalosť. Samozrejme, zlatou strednou cestou sú šaty, ale nemusíte sa brániť ani šik nohavicovému kostýmu v jemných pastelových farbách. Pri výbere šiat zabudnite na ťažké pompézne róby a siahnite po takých, v ktorých vydržíte celý deň a pretancujete celú noc.

Výber materiálu zvoľte podľa ročného obdobia a počasia a strih zas podľa veku. Mladšie ženy majú prirodzene na výber viac možností a obrátiť sa môžu aj na aktuálne trendy. Staršie dámy v tých najlepších rokoch by to nemali preháňať s výraznými farbami, ale ani strihmi. Všetky vekové kategórie by však mali zabudnúť na mini dĺžky, príliš odvážne výstrihy a bielu farbu! Nikto predsa nechce zatieniť nevestu v jej svadobný deň. Z úcty ku svadobčanom ako aj k celému ceremoniálu sa preto nesnažte pôsobiť príliš sexy a nepútajte na seba zbytočnú pozornosť.

Váš outfit doplňte elegantnými topánkami na nízkom podpätku, aby ste v nich vydržali počas celej svadby. Kabelka by mala byť malých rozmerov, do ktorej prakticky nezmestíte nič iné, než je mobilný telefón, kreditka a rúž.

Tipy preňho

Páni sa s výberom oblečenia na svadbu natrápia ďaleko menej, než ženy. Základom je oblek. Ak idete na záhradnú svadbu v štýle uvoľnenej párty, postačíte si aj so zapravenou košeľou, elegantnými nohavicami a šik look docielite pridaním vestičky. V horúcich letných dňoch môžete siahnuť po sviežich materiáloch. Vyskúšajte napríklad nohavice z ľahkých tkanín, akými sú ľan či bavlna. Čo je však dôležité, nezabúdajte na punc elegancie a nikdy nezameňte vaše elegantné topánky za akúkoľvek inú obuv.

Pánska elegantná móda taktiež podlieha trendom a preto pokiaľ patríte k mladším ročníkom, nebojte sa siahnuť po iných farbách, akými sú čierna, modrá či sivá. Ak sa už aj rozhodnete pre formálnejší look, drobný experiment môžete vyskúšať aspoň v prípade farebnej vzorovanej kravaty, motýlika alebo trakov.

Vyskúšajte pridať do vášho saka vreckovku alebo skúste váš look obohatiť o jedinečné manžetové gombíky, ktoré vášmu vzhľadu pridajú znamenitú osobnosť.

nasvadbe:
Related Post