X

Kedy je ideálny čas na svadbu? To vám pravdepodobne nepovie nikto

Pred približne sto rokmi sa ľudia sobášili v priemere o niekoľko rokov skôr ako je tomu v súčasnosti. Keby sme skúmali, čím to je, pravdepodobne by sme museli zobrať do úvahy veľmi faktorov a aj tak by sme neprišli na jednotnú odpoveď. Je to súhrn viacero geopolitických, spoločenských a kultúrnych dejov. Kedy je ale ideálny čas na svadbu? Poďme na to skúsiť nájsť správnu odpoveď.

Môže to znieť ako obyčajné klišé, ale ideálny čas na svadbu je, keď to tak cítite. Môžete byť s niekým vo vzťahu osem rokov a stále váhať či je to ten pravý alebo tá pravá, môžete niekoho spoznať a za tri mesiace byť presvedčený, že chcete s dotyčným alebo s dotyčnou stráviť zvyškom svojho života. Musíte to cítiť, pričom, samozrejme je dobré do úvahy brať aj logické faktory ako to, či si obaja rozumiete, či vám to spolu funguje, či má ten vzťah zmysel. Nie je to jednoduché, preto je aj percento neúspešných sobášov vyššie ako v minulosti. Čo vlastne treba o svadbe vedieť? Tým, že žijeme v dobe, kedy hrajú prím sociálne siete, ľudia sú podvedome nútení porovnávať so so svojím užším či širším okolím. A preto neraz aj vznikajú vzťahové problémy. Ale to je na osobitnú debatu, o tom si povieme niekedy nabudúce.

Niet sa čoho báť, v súčasnosti sa dajú nájsť informácie o svadbách ako v kostole, tak aj na úrade. Okrem toho, je známe, že neexistuje ideálny čas na svadbu. Okej, keď máte čerstvo osemnásť rokov, tak pravdepodobne ste v inej pozícii ako keď má 28 alebo vám ťahá na tridsať. Ale koncept ostáva rovnaký. Musíte to tak cítiť, musí to dávať zmysel aj racionálne. Ale nikto vám nepovie, že v 20ke sa treba zosobášiť alebo, že je zlé, keď lásku svojho života nájdete až po tridsiatke. Treba si uvedomiť jeden podstatný fakt, ktorý je v tomto ukazovateli absolútne kľúčový. Nie ste s nikým v súťaži, s nikým sa nepretekáte. Žijete svoj jedinečný, unikátny príbeh, ktorý dáva zmysel predovšetkým vám. Nikto si totiž v živote neprešiel tým, čo vy, nikto sa na veci nepozerá ako vy. Preto, keď sa niekto zosobáši o päť rokov skôr alebo neskôr ako vy, nie je to nesprávne, jednoducho vo svojom príbehu daný človek napísal svadbovú kapitolu v pre neho logickom čase.

Nenechajte sa preto vyviesť z miery pod vplyvom rôznych marketingových vplyvov médií alebo okolia. Môžeme to sledovať aj vo svete športu, ako príklad si môžeme zobrať F1, ktorá je na celom svete veľmi populárna a ľudia ju sledujú pravidelne. Jedným z najsledovanejších pilotov súčasnosti je Max Verstappen, Holanďan, ktorý je favoritom aj  čo sa týka kurzov v službách, ktoré poskytujú stávky naživo. Je rýchly, je kvalitný a má potenciál, v tejto sezóne je naňho vypísaný kurz vo výške 2,50 na to, že sa stane majstrom sveta. Šancu rozhodne má, Red Bull je výborný, ale favoritom ostáva Lewis Hamilton na Mercedese. Ale niekto by ho mohol označiť ako neúspešného, čo sa týka vzťahov. Málokedy sa pri ňom objaví partnerka, koniec koncov nemá na to ani veľa času. A keď už niekoho má, s niekým randí, rozoberajú to médiá po celom svete.

Ako napríklad, keď sa dal dokopy s Kelly Piquet, s dcérou niekdajšieho pretekára F1 Nelsona Piqueta. Všetci riešili, či je to logické, či to dáva zmysel, či to nie je zvláštne. Je to predovšetkým subjektívne. Koniec koncov, keď to dáva zmysel Maxovi s Kelly, treba to rešpektovať. A tak to je aj vo vašom prípade. Ste vo vzťahu? Super. Chystáte sa sobášiť čoskoro? Výborné. Ste single a venujete sa sami sebe? Skvelé. Všetko má svoje čas.

 

nasvadbe:
Related Post