X

Svadobný plánovač môže zmierniť chaos pri chystaní svadby

Svadobné prípravy prinesú vždy nejaký chaos. S tým musíte počítať už na začiatku. Chaosu sa zbavujete len vtedy, pokiaľ ide o malú svadbu, o vysoký rozpočet a o všetko sa starajú rodičia, či agentúra. Dosiahnuť bezproblémovú svadbu znamená dosiahnuť niečo nemožné. Vždy sa nájde zádrhel, niečo, čo vyvráti prvotný plán, časový plán, či túžby a sny. Zmierniť tento chaos sa dá pomocou zoznamu a denníka.

Vypracujte si scenár svadobného dňa

Ak už viete, kto bude prítomný vo vašej blízkosti, ktorá družička bude schopná čo pre vás spraviť a ktorý družba čoho všetkého bude schopný, potom si spíšte scenár svadobného dňa. Čo by ste kedy radi stihli a kde by ste mali byť, aby nenastalo hluché obdobie a čas. Nechajte si plán pozrieť aj ďalšími, aby ich názor mohol upraviť časy. Najmä je dôležité, aby svoje načasované úlohy nevideli 5 minút pred ich vykonaním v deň D. Scenár je dobrý aj preto, aby ste zhodnotili, čo všetko sa dá stihnúť a čo nie.

Vypracujte si zoznam zoznamov

Majte vypracovaný zoznam zoznamov. Alebo len jeden poriadny zoznam vecí, ktoré riešite, vybavujete a na čom závisia. Majte dostupné informácie, na kom závisí ktorý diel príprav. Dokedy je nutné čo potvrdiť, rezervovať a koľko to stojí. Priam povinnosť je mať prehľad o výdavkoch a je dobré vedieť aj o tých neplánovaných. Ak oproti pôvodnému plánu a snom robíte veľa ústupkov, majte zoznam toho, čo malo byť súčasťou sna. neskôr totiž lepšie rozoznáte, či je to ešte považovateľné za vašu vysnívanú svadbu, alebo je to zmes nápadov a snov niekoho iného. Nebuďte smutní, ak z pôvodného sna osekávate pre financie, či iné problémy, ktoré nie sú vo vašich silách. Nezabudnite si spraviť aj zoznam úkonov úradných po svadbe, či úkonov, ktoré bude treba v najbližšej dobe spraviť. Napríklad ak zmeníte meno a chystáte sa na dovolenku. Spýtať sa môžete kohokoľvek z mladomanželov pred vami. Zažili si svoje, vedia svoje.

Aj pri realizácii svadby vždy pomôže mať jasný zoznam kontaktov na kvety, zákusky, šaty, nechty, kaderníka, hudbu a ten by mal byť dostupný aj u inej blízkej osoby. Pre prípad straty, ale aj pre prípad pohotovosti a problému s dodaním. Je to oveľa lepšie, ako hľadať jeden kontakt či mobil, ktorý je nevedno kde. Hlavne, ak nevesta mobil ani nemá kam dať.

Špecializované nástroje nemôžeme vynechať

Špecializovanými nástrojmi práve pre tento účel sú svadobní plánovači, agentúrni zamestnanci, alebo organizačne schopná blízka osoba. Mnohé však za vás nevybavia, najmä osobné veci, tie úradné, či čisto ženské a na druhej strane aj tie čisto mužské. Zábavou môžu byť svadobné obline plánovače, ktoré sú známe skôr z USA a Japonska, alebo papierové svadobné plánovače. Dá sa kúpiť aj ako kniha (kuknite svadobný plánovač Ela na bux.sk), ktorá na druhej strane dávno po svadbe môže byť zaujímavou spomienkou na to, čo sa naplánovalo a s čím sa pôvodne počítalo. Aj to môže byť veru zábava pri niektorých dynamických svadbách.

nasvadbe:
Related Post