X

4 spôsoby, ako to vyjadriť šperkom

Šperk povie mnoho, veľakrát vyžehlí zdanlivo nevyžehliteľné a je výpovednejší než tisíc slov. Aby však prinášal skutočnú a dlhotrvajúcu radosť, obdarovanému aj tomu, čo daruje, je dobré riadiť sa niekoľkými pravidlami.

Prsteň ako voľba číslo jeden

Zo šperkov je práve prsteň tým, po čom muži i ženy siahajú najčastejšie. Prsteň a jeho kruhový tvar je totiž od dávna symbolom dokonalosti a večnosti. Tento obľúbený šperk je tak prenesením všetkých týchto symbolov do nášho každodenného života, preto mal a zrejme aj vždy bude mať výsostné postavenie medzi šperkam

Prsteň je symbol

Tak, ako si zvieratá značkujú svoje teritórium, aj ľudia pociťujú svojskú potrebu vlastniť, byť vlastnený, respektíve k niekomu patriť. Aj viditeľne. Potreba „označiť si“ milovaného partnera je teda len akousi demonštráciou, že k niekomu patríme a potreba dať tým najavo, že sme súčasťou páru. Obzvlášť v dnešnej dobe, kedy žijeme viac online životy a hmotných vecí sa zbavujeme, je prsteň, hmotný a zo zlata, veľmi cenným symbolom i určitou istotou.

Nie je to však len prsteň ako taký, ale aj výroba originálnych zlatých šperkov, s gravírovaním na požiadanie či menom milovanej osoby, ktoré nás k niekomu pútajú.

Zistite správnu veľkosť

Manželské obrúčky sa zvyčajne vyberajú spoločne, naopak zásnubný prsteň je na budúcom ženíchovi, ktorý ním chce svoju polovičku prekvapiť. Aby však žiadosť o ruku prebehla tak, ako má, mal by mať snubný prsteň správnu veľkosť.

Je hneď niekoľko trikov, ako zistiť správnu veľkosť prsteňa. Možno ho niekde odtlačiť alebo si nejaký partnerkin prsteň vyskúšať, napríklad na malíček. Zaručene však funguje len jeden, a to nenápadne si jeden jej prstienok požičať, zaniesť zlatníkovi, ktorý ho odmeria a podľa neho sa vyberie aj snubný prsteň. A nezabudnite ho aj rovnako nenápadne vrátiť.

Štýlové balenie šperku

Kto je zástancom klasiky, pokľakne s krabičkou s prstienkom a už len čaká na reakciu. Tí originálnejší sa neboja vymyslieť kreatívnejšie prekvapenie. Čo tak vymeniť hračku v kinder vajíčku za prsteň a čakať, až si vaša drahá zje čokoládku? Alebo máte iný nápad?

Každý klenotnícky eshop je plný krásnych zlatých šperkov, rovnako aj štýlových balení, takže je len a len na vás, čím a ako sa rozhodnete vašu polovičku potešiť.

 

 

nasvadbe:
Related Post