X

Toto sú 3 najdôležitejšie veci vašej svadby, ktoré by ste mali zariadiť ako prvé

Svadba predstavuje veľkú a významnú udalosť, ktorá si vyžaduje dôkladné plánovanie, organizáciu, peniaze a to najhlavnejšie, dvoch ľudí, ktorí sa milujú.

Plánovanie svadby môže byť zábavné, ale aj stresujúce a často komplikované. Keďže ide o udalosť, ktorú máte pravdepodobne raz za život, je pochopiteľné, že chcete aby bolo všetko takmer dokonalé.

Po zásnubách preto nie je na čo čakať a s prípravou je najlepšie začať čím skôr, ideálne aj rok pred ňou. Toto sú 3 najdôležitejšie veci, ktoré tvoria základ svadby a ktoré by ste mali zariadiť čím skôr.

Miesto konania, jedlo a hostia

Pri výbere miesta konania by ste sa nemali ponáhľať, no ani to odkladať, pretože tie dobré miesta sa rozchytajú aj na niekoľko mesiacov dopredu. V prvom rade by sa vám miesto svadby malo páčiť, aby ste sa tam cítili príjemne. Taktiež by malo spĺňať kapacitné podmienky a rozlohu, aby sa pozvaný hostia príliš netlačili ale zase ani naopak.

S miestom konania súvisí aj výber hostí. Svadba nie je veľmi lacnou záležitosťou, preto bežný človek nemôže pozvať stovky ľudí. Je tak dobré si vopred určiť počet ľudí, teda hostí koľkých chcete pozvať. Samozrejme to nemusí byť finálne číslo, no malo by slúžiť aspoň orientačne.

S hosťami súvisí aj zasadací poriadok, ktorý by ste mali riešiť taktiež čím skôr. Zosúladiť rodiny a ľudí, ktorí sa navzájom poznajú s tými, ktorí nie môže byť prekvapivo náročné.

Nezabudnite ani na včasný výber jedla a koláčov. Pri výbere koláčov je dobré sa obrátiť na domácu výrobu, pretože takéto koláče chutia často lepšie a vyjdú cenovo lacnejšie.

Oblečenie – šaty a oblek šitý na mieru

Počas svadby je stredobodom pozornosti nevesta, no ani ženích by nemal zaostávať. S výberom oblečenia nie je na čo čakať, v šatníku sa predsa nepokazí ako potraviny a navyše budete mať o veľkú starosť menej.

Nevestu budú zdobiť krásne šaty, no aj ženích by sa mal odlíšiť od ostatných hostí. Obyčajný oblek nemusí stačiť a navyše málo kto má konfekčnú veľkosť. Aj vypožičanie obleku stojí nemalé peniaze, preto je najlepšou možnosťou práve oblek šitý na mieru. Takýto jedinečný oblek vám dokonale padne, takže aj počas celodenného nosenia zostane pohodlný a zároveň veľmi elegantný.

Budúci ženích by tak mal rozhodne zvážiť práve oblek šitý na mieru a obrátiť sa na profesionálny salón, ako je napr. suits by ĎURKA® Bratislava.

Fotograf, kameraman a hudba

Medzi prvé veci na zozname by mal patriť aj výber fotografa. Dôvod je jednoduchý, svadobný deň sa pominie, no spomienky naň vám ostanú po celý život v podobe fotografií.

Dobrí fotografi a kameramani sú zarezervovaní mesiace dopredu, preto na nič nečakajte. Avšak aj pri výbere buďte rozvážny, pretože s fotografom by ste si mali rozumieť. Budete spolupracovať po celý deň, preto by ste sa pri ňom mali cítiť dobre.

Veľmi dôležitý bod je aj hudba, pretože sa stará o celý program a zábavu. Môžete si vybrať živú kapelu alebo DJ-a, no aj tu platí, že dobrí sú rezervovaní na dlhú dobu dopredu, preto to riešte spolu s prvými vybavovačkami.

Na záver, príprava vás bude stať množstvo energie, no svadobný deň predstavuje akúsi čerešničku na torte. Je to váš veľký deň, kedy idú starosti bokom a ktorý by ste si mali na plno užiť.

 

nasvadbe:
Related Post