X

Ohňovzdorné party stany sú to pravé na slávnosti či svadby

Ohňovzdorné party stany

Party stany sú základným vybavením pre všetky oslavy alebo ceremónie, ktoré sa organizujú na verejnosti. Sú ideálnym riešením už len kvôli tomu, že je ich zloženie a servis otázkou niekoľkých chvíľ a pritom ponúkajú plnohodnotnú ochranu pred dažďom a nepríjemným počasím.

Pre niektoré špecifické príležitosti však nemusí byť štandardný párty stan dostačujúci. V ponuke sú preto špeciálne kúsky, medzi ktoré patria aj certifikované ohňovzdorné party stany. Čo od nich očakávať a ako ich ideálne využiť, si povieme v rámci dnešného článku.

Party stany sú obľúbené predovšetkým vďaka konštrukcii

Ako už bolo povedané, tak zloženie a rozloženie party stanu zaberie rádovo desiatky minút a keď na tom spolupracuje skúsená skupina, tak máte za pár chvíľ stan na nohách. Princíp je postavený na spájaných častiach konštrukcie. Tie sa potom dávajú do úchytov, ktoré sú pevne umiestnené na plachte stanu.

Konštrukcia je dostatočne odolná, aby dokázala vydržať všetky štandardné rozmary počasia. Dokáže tak napríklad udržať veľa vody bez toho, aby plachta praskla alebo začala presakovať. Je odolná proti ľahkému krupobitiu a súčasťou je aj odolnosť voči štandardným poveternostným podmienkam. Stále je ale potrebné mať na mysli, že v extrémnych podmienkach, ako sú silné nárazy vetra či prívalové dažde, sú party stany o dosť menej účinné.

Špeciálne ohňovzdorné party stany

Mohlo by sa to zdať ako výmysel a ďalší marketingový ťah. Lenže party stany si nevymysleli výrobcovia, ale bezpečnostné normy. Typickým príkladom môžu byť práve už spomínané mestské slávnosti. Často sa stáva, že sa pod stanom čapuje pivo a limonáda a s tým je spojené aj grilovanie klobások a typických pochutín.

Akonáhle sa pracuje vo vnútri stanu s otvoreným ohňom, je usporiadateľ povinný používať párty stan s uvedenými príslušnými normami. Normy, atesty a certifikácie, sú úradné osvedčenia, ktorá sa vydávajú na základe vykonaného testovania. Testovanie, navyše štandardne predstavuje horšie podmienky a okolnosti, než na ktoré je testovaný produkt stavaný. Vďaka tomu môžete mať v atestované prostriedky plnú dôveru v tom ohľade, že spoľahlivo spĺňajú svoj účel.

Sú ohňovzdorné party stany naozaj bezpečné?

I tak sa však zdá až nemožné, že by mala štandardná plachta z umelého materiálu odolať plameňom ohňa. Je to však pravda. Podrobným testovaním prechádza kompletne akákoľvek súčasť stanu. Atestované sú teda obvodové uzatváracie plachty, rovnako tak ako strešná plachta.

Špeciálnymi kontrolami prechádza tiež samotná konštrukcia stanu. Tá môže byť pri ohňovzdorných variantoch omnoho pevnejšia a mnohokrát má aj ďalšie výstuhy naviac. Malý klam je predstava, že ohňovzdorné party stany nemôžu začať horieť. Pochopiteľne môžu, ale sú navrhnuté tak, aby odolávali plameňom po dostatočne dlhú dobu, ktorá je potrebná pre kompletnú evakuáciu ľudí a zaistenie bezpečnosti návštevníkov. Navyše je testované aj to, či pri horení látky nevznikajú jedovaté splodiny.

nasvadbe:
Related Post