X

Zásnubný prsteň so zirkónom alebo s diamantom?

Zirkón je jedným z najrozšírenejších kameňov používaných v klenotníctve. Žiarivý, číry alebo farebný kameň, na prvý pohľad takmer nerozoznateľný od diamantu si našiel cestu k širokému uplatneniu v zásnubných prsteňoch, náušniciach a iných šperkoch. Pri výbere zásnubného prsteňa je vhodnou alternatívou k cenovo náročnejším zásnubným prsteňom s diamantom.

Rozdielov medzi zirkónom a diamantom je niekoľko. Pri pohľade na úplne nový zásnubný prsteň s menším kameňom nerozoznáte voľným okom rozdiel. Odlišnosti sa ukazujú zvyšujúcou sa veľkosťou diamantu alebo zirónu osadeného v zásnubnom prsteni. Zirkón je podstatne mäkší a jeho trvácnosť je limitovaná na kratšie obdobie. Kým zásnubný prsteň s diamantom žiari leskom aj niekoľko desaťročí, na zásnubnom prsteni so zirkónom môžete hlavne v prípade ak zásnubný prsteň nosíte každý deň, badať známky opotrebenia už po niekoľkých mesiacoch.

Výhodou zirkónu je, že sa vyskytuje v širokej farebnej škále a je cenovo dostupnejší ako diamant. Pri voľbe hlavného kameňa pre zásnubný prsteň je však nutné zvážiť aj skutočnosť, že opotrebenie zirkónu môže výrazne ovplyvniť vizuálny dojem zo šperku.

Dôvod prečo sa práve v zásnubných prsteňoch používajú tradične skôr diamanty je okrem výslednej hodnoty prsteňa a jeho vzhľadu aj trvácnosť.

V EGNE Vám dokážeme pre zásnubný prsteň odporučiť vhodnú kombináciu zirkónov a diamantov, či možnosť zvoliť si kameň podľa Vašich predstáv a rozpočtu, ktorý máte k dispozícii. V širokej ponuke viac ako 650 obrúčok a desiatok zásnubných prsteňov si určite prídete na svoje. Ak si predsa len nenájdete svoj vysnívaný šperk, vyrobíme ho pre Vás na mieru.

nasvadbe:
Related Post