X

Ako ušetriť: Svadobné návleky na stoličky nemusia vždy stáť veľa

V rámci príprav na svadbu bude mnoho párov riešiť svadobné návleky na stoličky. Ide o vizuálny prvok, ktorý celkom mení vzhľad svadobnej sály. Zvyšuje psychologický efekt výzdoby a najmä dolaďuje prípadné nedostatky na zariadení samotnej haly. Návleky na stoličky sú však zároveň jednou z najdrahších dekorácií vôbec.
Aj v tomto prípade sa dá výrazne ušetriť. Skúsme si zhrnúť niekoľko faktov a miest, ktoré môžu pomôcť k výraznej úspore pri plánovaní svadby. Predsa len, každé ušetrené euro sa dá neskôr použiť na niečo iné, možno viac potrebné.

Ako ušetriť:

  • máte blízku rodinu krajčírku, prípadne priamo krajčírsku dielňu s možnosťou šitia z bielych látok? Úplne najdôležitejším prvkom je overenie veľkosti stoličiek v rezervovanom podniku.
  • ujistite sa, že v rezervovanom podniku na svoju svadbu dostanete konkrétne stoličky a žiadne iné. Pokiaľ existuje zmluva o prenájme, zahrňte tento fakt do zmluvy.
  • ujistite sa, že podnik, v ktorom svadbu plánujete, nemá svadobné návleky v cene svadobnej oslavy
  • často sa stáva, že podnik má zmluvu s dekoratérom, ktorý môže mať v ponuke aj návleky na konkrétne stoličky, informujte sa na túto možnosť.
  • pokiaľ naozaj plánujete návleky a tretí so štvrtým tipom zlyhali, venujte sa už v predstihu pozerania galantérií a výpredaju látok. Neraz sa podarí naraziť na zaujímavé zľavy na väčšie množstvo látok vhodných na tento účel. Práve na návleky je totiž spotrebované pomerne dosť veľa metrového textilu. Kupujte po porade s krajčírkou, alebo dielňou.
  • niečo pre akčnejších: skúste osloviť podnik, v ktorom má byť svadba, či nemá kontakt na niektorú z posledných svadieb, ktorá použila návleky. Možno by vedeli kontaktovať svadobčanov pre záujem nových svadobčanov, pokiaľ nemajú na návleky ďalšie využitie. Nie každý podnik však zavolá, ak išlo o celkom cudzieho človeka, napríklad.
  • skúste internet. Svadobné návleky sú totiž vecou, ktorá po svadbe už nemá žiadne využitie. Niektorí svadobčania ich dokonca zabúdajú po svadbe vyžiadať a tak zostávajú často podnikom. Iní ich predávajú na internete aj s fotografiami stoličiek a rozmermi. nechajte si poslať jeden testovací s podmienkou vrátenia. Dá sa tak mnoho ušetriť.

Pripravte sa na cenu v závislosti od materiálu, práce, ale aj mesta. Kým v Oščadnici vám šikovná krajčírka 50 návlekov ušije za 100 EUR, v niektorých veľkých mestách sa pripravte za návleky dať aj po 18 EUR za kus.

Prečítajte si aj článok o tom ako ušetriť na svadobných obrúčkach.

foto: Adiene Hajduková

nasvadbe:
Related Post