X

Ako ušetriť: Svadobné obrúčky nemusia byť vždy len zlaté, čo tak Ag?

Zaužívaným pravidlom svadobného obradu sú zlaté svadobné obrúčky. Modernizácia aj v klenotníctve priniesla niekoľko inovácií, ale aj noviniek. Dnešní mladomanželia si často riešia svadby vo vlastnej réžií, bez peňazí sa predsa len snažia vstúpiť do zväzku a na svoje vlastné náklady riešia svoj svadobný deň. Jedným z problémov, ktoré musia vyriešiť, je zohnať obrúčky. Nebýva pritom vzácnosťou prípad, kedy sa vybavili obrúčky škaredé mimo vkus mladomanželov a tak sa rýchlo dočkali jej výmeny. Napriek nesúhlasu tradičných mamičiek a zúrivých svokier pri obrúčkach neexistuje žiadne pravidlo, že musia byť bezvýhradne zlaté a vždy len zlatej farby. Dokonca nie je proti kresťanským zvykom a ani proti akýmkoľvek rozumným tradíciám výmena svadobnej obrúčky po svadbe.

Strieborné obrúčky
Dnes sú moderným znakom manželského zväzku obrúčky z bieleho zlata, ale aj striebra. Nedajte sa presvedčiť, že obrúčka musí byť vždy len zlatej farby. 400 EUR až 500 EUR za zlaté obrúčky sa dá nahradiť strieborným variantom podobného vzhľadu aj do 100 EUR. Svadba, ktorá potrebuje ušetriť, tak získa možnosť ušetriť naozaj vysokú čiastku. Dnešný výber šperkov v klenotníctvach ponúka aj odpoveď na otázku strieborných obrúčok. Nevyberajte hneď v prvom klenotníctve, ale porovnávajte. Naozaj pekné sa často dajú kúpiť v nenápadných, ale dlhoročných predajniach šperkov zašité mimo hlavných ulíc s vysokým nájmom, ktorý sa odzrkadľuje vo zvýšených cenách šperkov samotných.

Biele zlato
Biele zlato môže byť v niektorých prípadoch lacnejšie, ako klasické. Aj z tohto materiálu je na trhu viacero obrúčok. Volia ich najmä mladí, ktorí si za život zvykli a majú radi striebro. Biele zlato je o niečo tvrdšie, ako striebro. Opäť však porovnávajte predajcov.

Foto: Prstene, obrúčky, foto Adiene Hajduková, so súhlasom autorky

nasvadbe:
Related Post