X

Vegánske šampóny – čo to vlastne je a prečo sa ich oplatí používať?

Ak ste si mysleli, že vegánska kozmetika je len pre bio a eko fanatikov a nikdy s ňou nedosiahnete poriadne výsledky, ste na veľkom omyle. Rovnako ako sa mení postoj voči stravovaniu, tak aj vlasové produkty prechádzajú výraznou premenou. Naozaj to ide inak. Čo to ale znamená, keď na fľaštičke šampónu nájdete označenie Vegan?

Ide o nový trend, ktorý má zmysel. Hlavnou motiváciou pre používanie vegánskej kozmetiky je životný štýl, ktorého súčasťou je odmietanie akéhokoľvek využívania živočíchov v prospech ľudí. Od kozmetiky väčšina ľudí požaduje funkčnosť, istú toleranciu k pleti a samozrejme priaznivú cenu. U vegánov je tomu inak. Tí tomu pridávajú filozofiu a životný štýl. Zástancovia tohto smeru idú cestou, ktorá rešpektuje život a potreby zvierat.

Čo sú to vegánske šampóny?

Ide o kozmetické produkty bez obsahu živočíšnej zložky, s čisto rastlinným zložením, netestované na zvieratách. Vegánske šampóny nie sú určené iba pre vegánov, ale kúpiť si ich môže hocikto, komu je vegan filozofia blízka a sympatická. V porovnaní s bežnými syntetickými šampónmi s obsahom chemických látok sú vegánske verzie na vlasy oveľa šetrnejšie. Vlasy jemne čistia a zanechávajú ich krásne lesklé a vyživené. Podobne ako prírodné šampóny neobsahujú chemické zložky, ktoré by mohli narúšať zdravie vlasovej pokožky a vlasy podriaďovať zbytočnej záťaži. Neobsahujú parabény, silikóny, sulfáty ani umelé farbivá či vône. Naopak, majú starostlivo vybrané rastlinné zloženie plné účinných látok, ktoré vyživujú a hydratujú  vlasy a pokožku hlavy do hĺbky. O prinavrátenie hydratácie do vašich vlasov sa postarajú organické rastlinné oleje a maslá, ktoré sú bohatým zdrojom výživy. Okrem toho obsahujú aj extrakty z liečivých rastlín či bylín, esenciálne oleje a prídavné prírodné zložky podľa typu vlasov.

Tipy na výborné vegánske šampóny

Mnoho žien trápi nadmerné vypadávanie vlasov. Aromatica šampón proti vypadávaniu vlasov s obsahom vzorca Active V, posilňuje a stimuluje pokožku hlavy aj vlasy. V jeho zložení nájdete aj peptidy, ktoré prinavrátia poškodeným vlasom zdravší vzhľad, niacinamid pre elimináciu kožného mazu a panthenol na posilnenie vlasov a hydratáciu. O zdravie vlasovej pokožky sa postará rozmarínový olej a pridaný mentol ju príjemne schladí. Na podporu mikrocirkulácie a tým aj zlepšenia rastu nových vlasov je vhodný Anwen kávový šampón s enzýmami. Kávový extrakt má antibakteriálne vlastnosti a urea zasa zmäkčuje a hydratuje. Ak máte radi kávu, poteší vás aj sladká kávová vôňa.

Pre slabé, tenké až oslabené vlasy je ideálnym riešením posilňujúci šampón. Aromatica posilňujúci šampón s biotínom sa postará o pevnejšie a hrubšie vlasy s pružnosťou a leskom. Extrakt z moruše bielej navyše minimalizuje vypadávanie vlasov a extrakt z ryže ich vyživí a posilní. Ďalšou variantou je Aromatica proteínový šampón, ktorý navracia vlasom pevnosť, odolnosť a neodolateľný lesk. Ovsené proteíny v zložení výrazne zlepšujú kvalitu vlasov a dodajú im silu.

Jemné vlasy bez objemu poteší Mawawo šampón pre objem vlasov s obsahom polysacharidov z chia a ľanových semienok, ktoré dvíhajú vlasy od korienkov a tým dodajú vašej hrive výraznejší objem. O lesk a sviežosť vlasov sa postará ovocný ocot s kyselinou fytovou. Na svoje si prídu aj majiteľky senzitívnej pokožky hlavy či deti. Mawawo šampón pre citlivú pokožku hlavy je vhodný už od prvého dňa života a obsahuje jemné čistiace látky, ktoré zmierňujú podráždenie a upokojujú, pričom sa obnovuje prirodzený mikrobióm pokožky.

Či už ste alebo nie ste vegan priaznivcom, rozhodne by ste mali dať vegánskej kozmetike šancu a uvidíte ten rozdiel priamo na vašej korune krásy.

nasvadbe:
Related Post