X

Svadobné tradície, na ktoré by ste nemali zabudnúť ani vy!

Viete, prečo by ste mali dodržiavať svadobné zvyky a tradície? Či už tomu veríte alebo nie, všetko máme vo svojich rukách a nech si hovorí kto chce, čo chce, väčšina z nás ich radšej dodržiava. A dajte si ruku na srdce, kto by si nechcel svoje šťastie poistiť, však? Dodržte aj vy najobľúbenejšie zvyky a tradície, ktoré vás okrem iného aj skutočne pobavia! Že neveríte?

Svadobná kytica musí byť!

Viete si vôbec predstaviť svadbu bez krásnej kytice? Tú by mala nevesta dostať až v deň svadby, a to priamo od ženícha. To však neznamená, že si ju nemôže sama vybrať. A najobľúbenejšia svadobná tradícia? Hádzanie kytice medzi nezadané dievčatá, pričom tá, ktorá si ju chytí, sa do roka a do dňa vydá. Celkom bláznivé, nemyslíte?

Bábätko pre ženícha

Dievča sa prezlečie za chudobnú osôbku, ktorá si do náručia vezme bábiku a príde s ňou na svadobnú hostinu. Snaží sa ženícha presvedčiť, že dieťatko je jeho, no nemá preň žiadne peniaze na jedlo. Vtipnou formou sa pokúsi získať peňažné príspevky od hostí, ktoré uloží dieťatku do zavinovačky. A na záver sa rozhodne, že dieťa nechá ženíchovi, nech sa oň postará sám a ten ho uloží do náručia nevesty. Celkom vtipné, trefné a okrem toho i účelové, čiže na tento zvyk by ste taktiež nemali zanevrieť.

Niečo staré ako rodinný symbol

Rodinný šperk, klenot či akýkoľvek symbol, ktorý sa už nejakú tú dobu dedí z generácie na generáciu je zárukou spokojného a šťastného manželského života, tak nezabudnite ani na takúto drobnosť.

Spoločná polievka

O čo ide? Novomanželia dostanú jednu polievku s jednou lyžicou, sú k sebe priviazaní veľkým bielym obrusom a navzájom sa kŕmia. Tento svadobný zvyk patrí medzi jeden z najdôležitejších, keďže predstavuje rovnosť manželov – potreba dávať a brať rovnakým dielom!

Únos nevesty

Možno sa vám to zdať byť otravné, no čo by to bolo za svadobnú hostinu, kde by nevesta nebola unesená? Najčastejšie do nejakého blízkeho podniku. Ženíchovou úlohou je nájsť svoju drahú polovičku a akonáhle sa mu to podarí, musí zaplatiť úhradu, aby nevestu odviedol naspäť na hostinu.

A rady na záver …

Nevesta by v žiadnom prípade nemala mať fialové, zelené či modré svadobné šaty, keďže tie prinášajú do manželstva násilie. Tie by mali byť naopak biele, ktoré značia čistotu, vernosť a nevinnosť. Pokiaľ sa rozhodnete pre iný odtieň, nezabúdajte, že družičky by mali mať šaty podobného odtieňu i strihu, aby ste spolu tvorili jeden celok. Vedeli ste, že hlavnou úlohou družičiek je odháňanie zlých duchov, ktorí by chceli nevestu v deň svadby uniesť? A ozaj, nezabudnite si schovať do šiat, resp. partnerovho saka mincu, ktorá je symbolom bohatstva. Okrem toho mnohé páry ukrývajú štvorlístok, ktorý napomáha k tomu, aby ich láska vydržala až naveky. Tak čo poviete, aj vy praktizujete aspoň niektoré z týchto zvykov, ktoré majú svoje čarovné kúzlo a jednoducho patria na každú svadbu?

 

 

 

nasvadbe:
Related Post